Vergunning dakkapel

Een dakkapel geeft meer ruimte, licht en een gevoel van luxe! Om een dakkapel te plaatsen moet in sommige gemeenten een vergunning worden aangevraagd. Per 1 oktober 2010 heet dit de omgevingsvergunning (voorheen bouwvergunning). De omgevingsvergunning valt onder de Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht (WABO).

Aanvraag dakkapel vergunning

Wanneer u geen ervaring heeft met het aanvragen van een vergunning kan dit een behoorlijk tijdrovende klus zijn. Dat nemen we bij Dakkapel Twente graag voor u uit handen. Per gemeente verschillen de regels voor het plaatsen van een dakkapel. Dit is afhankelijk van de grootte, de vorm en de plaatsingsplek (aan voor-, zij- of achtergevel). Bij uw gemeente kunt u informeren naar de regels die  bij u gelden. Als u voor het bouwen van uw dakkapel een omgevingsvergunning aan moet vragen, dan regelen wij dat graag voor u.

Vergunningsvrije dakkapel richtlijnen

Vergunningsvrij bouwen is per 1 november 2014 makkelijker geworden door een versoepeling van de regelgeving. Dit geldt ook voor het plaatsen van een dakkapel. De aanvraag procedure wordt hiermee verkort of is in sommige gevallen helemaal niet nodig.

De belangrijkste zaken uit de nieuwe regelgeving voor het plaatsen van een dakkapel staan hieronder. Op het voordakvlak of naar een openbaar toegankelijk gebied gekeerd zijdakvlak, mag vergunningsvrij een dakkapel worden gebouwd mits:
•    De gemeente geen eisen heeft gesteld aan het bestemmingsplan ter plaatse;
•    De woning welstandsvrij is;
•    De dakkapel voldoet aan de vergunningsvrije afmetingen.

Wilt u weten wat dit voor u betekent? Neem contact met ons op en laat u vrijblijvend adviseren.

Bij Dakkapel Twente adviseren we u graag volledig vrijblijvend over uw dakkapel. Onze specialisten informeren u over de mogelijkheden, maar ook over de risico’s en prijzen. Maak direct online een afspraak voor een gesprek.