Opties, accessoires en mogelijkheden dakkapel

Verzorgen vergunning

Bij Dakkapel Twente kunnen we de bouwvergunning volledig verzorgen. Meer informatie vindt u op onze pagina ‘ Vergunning dakkapel‘.

Draai-/kiepramen

Draaikiep ramen kunt u op vele plekken in uw huis monteren waaronder het toilet, de badkamer, de slaapkamers en in een dakkapel op de zolder. Een goede ventilatie op de bovengenoemde locaties is dan ook een vereisten. Door de verschillende kiepstanden biedt een draaikiep raam een legio aan voordelen.

Doordat een draaikiep raam geheel open kan is het gemakkelijk om de ruiten van de binnen- en buitenkant schoon te maken. Wanneer het regent of sneeuwt kan het raam doormiddel van de kiepstand gewoon open blijven, waardoor de ventilatie in uw zolderkamer optimaal blijft. Naast het feit dat het raam waterdicht is laat een draaikiep raam geen wind door.

Afwerking binnenkant dakkapel

Het plaatsen van een dakkapel is specialistisch werk dat u het beste door de professionals van Dakkapel Twente kunt laten uitvoeren. Wanneer uw dakkapel is geplaatst kunt u ervoor kiezen om de binnenkant volledig zelf en naar uw eigen wens af te werken. Hiermee bespaart u kosten.

Wij kunnen de binnenkant van uw dakkapel ook voor u afwerken. In dat geval kunt u vertrouwen op onze jarenlange ervaring en kunt u zich volledig richten op de inrichting van uw vernieuwde ruimte.

Ventilatieroosters

Ventilatie is in iedere ruimte belangrijk. Door goed te ventileren houdt u de ruimte droog en de lucht schoon. Bij onvoldoende ventilatie vergroot u de kans op vocht, schimmel en fijnstof. Deze vervuilde lucht kan slecht zijn voor uw gezondheid het versterkt namelijk allergieën, luchtwegproblemen en irritatie van slijmvliezen.

Bij Dakkapel Twente installeren we graag ventilatieroosters in uw dakkapel, zodat uw huis altijd goed geïsoleerd is.

Rolluik of screen

Wanneer u graag een rolluik of screen wilt is dat geen probleem. Bij een dakkapel kan deze juist prima uit het zicht worden weggewerkt. Vaak wordt deze onder het boeideel van de dakkapel geplaatst. Hierdoor wordt het rolluik of de screen niet direct blootgesteld aan weersomstandigheden.

Rolluiken niet alleen zonwerend, maar hebben ook een verduisterend effect. Daarnaast kan een rolluik of screen de ramen van uw dakkapel volledig afsluiten, hetgeen goed werkt als inbraakpreventie.

Vensterbank

In uw nieuwe dakkapel komt een raam en bij een raam hoort natuurlijk een vensterbank. Bij ons kunt u vooraf of na montage bepalen wat voor vensterbank u wenst. Wij maken deze op maat en monteren deze graag voor u.

Ingebouwde spots

Wanneer u bij Dakkapel Twente een pre-fab dakkapel laat bouwen, kunt u van tevoren aangeven of  u spots in het plafond wilt hebben en de exacte plaats ervan bepalen.  In onze werkplaats worden de spots dan al direct voor montage geplaatst.